+31 (0)180 - 74 40 42 info@eskaventilatieonderhoud.nl

Een goede ventilatie heeft u zelf in de hand! Goed onderhouden systemen helpen u daarbij. Volg de tips!

Bel 0180 – 74 40 42 voor een afspraak

VENTILATIETIPS

1. Voer frisse lucht aan!

Ventilatieroosters zijn er niet voor niets. Zet ze open! Een voortdurende verversing van lucht in de ruimte zorgt ervoor dat de lucht stroomt en ververst wordt.

2. Ventileer extra!

Koken, stoken (vooral de open haard) en veel mensen in een ruimte vraagt om extra ventilatie!

3. Stop met roken in huis!

Het mag duidelijk zijn dat de schadelijke stoffen die veroorzaakt worden door binnenshuis roken niet thuis horen in een gezonde leefomgeving.

4. Houdt vocht buiten!

Droog de was buiten en zuig lucht tijdens het koken goed af. Teveel vocht in huis is slecht voor de gezondheid en draagt bij aan schimmelvorming.

5. Geen schadelijke stoffen in huis

Schilder uitsluitend met oplosmiddelarme verf en ventileer extra tijdens het klussen in huis. Wees u ook bewust van de invloed van bouwmaterialen op de luchtkwaliteit.

6. Stoken = ventileren

Iedere verwarmingsbron moet schoon zijn en goed onderhouden worden. Schoorstenen moeten regelmatig worden geveegd en CV ketels en geisers moeten goede luchtafvoersystemen hebben.

7. Onthoud onderhoud!

Mechanische ventilatie = iedere 2 jaar onderhoud
WTW installatie = ieder jaar onderhoud

Periodiek onderhoud? Vraag naar de vele mogelijkheden.

WTW INSTALLATIE (Warmte Terug Win)

Een (W)armte (T)erug (Win) unit is een systeem dat in veel moderne woningen wordt toegepast. Het heeft tot doel om te ventileren én de in de ruimte aanwezige warmte te behouden. Dit leidt tot een verlaging van de energiekosten.

> LEES VERDER

DOE DE VENTILATIECHECK

ESKA voert desgewenst ventilatiechecks uit. We meten de snelheid van de lucht op de afzuigpunten, CO2, fijnstof en luchtvochtigheid. Goede luchtkwaliteit is belangrijk.

> LEES VERDER

VERENIGING VAN EIGENAREN (VvE)

Wij verzorgen voor vele eigenaren van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen het onderhoud aan de ventilatiesystemen. Maar, steeds vaker voeren wij in opdracht van VvE’s, woningcorporaties en gemeenten grootschalig en periodiek onderhoud uit.

> LEES VERDER

Problemen met de mechanische ventilatie? Neem dan contact op met ESKA Ventilatieonderhoud, wij helpen u graag verder.

Naar contactgegevens